Червеният център на Австралия е сред топ ваканционните дестинации

Това е едно от малкото места на Земята, включено от ЮНЕСКО, както в културния, така и в природния списък за световно наследство

0

Екипът на Lonely Planet ежегодно прави класация на атрактивни места, които покриват критериите да са топ туристическа локация за годината. Сред държавите и конкретните места за 2019 г. се подрежда Червеният център в Австралия. Това е район, който не просто трябва да видим, а да го преживеем и да му се насладим за цяла ваканция. Пустинни равнини, планински вериги и скалисти пропасти – пейзаж, който придобива различни нюанси на червеното при изгрев и залез слънце. Безспорната атракция тук е огромната скала на Улуру, която е сгушена в Червения център на Австралия. Тя е свещена за различни племена аборигени в района.

Това е едно от малкото места на Земята, включено от ЮНЕСКО, едновременно както в културния, така и в природния списък за световно наследство. Удивително е, че около 2.5 км от скалата се намира под земята и е свързана с Олга, където скалата се появява отново след 16 мили.

Да се полюбуваме на Улуру по залез слънце е най-добрият начин да оценим нейната уникална красота.

Районът е единственото място в света, където могат да се видят 60 различни вида кенгуру. Има и цели 19 обекта, включени в световното наследство на ЮНЕСКО. Тур операторите са категорични, че най-подходящото време за пътуване до Австралия е от май до септември.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си