Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Цилиндрично жилище без граници между вътрешното пространство и околната среда

Цилиндрично жилище без граници между вътрешното пространство и околната среда 

20-7

Планировката е в стил open space, а липсата на прегради прави домът още по-необятен

20-1 The Cylinder House е един от последните проекти на талантливия архитект Сирил Ланселин, който е известен с предпочитанията си към нетрадиционните съоръжения. Наскоро в покрайнините на Лион, Франция, той създаде удивителна къща, изградена изцяло от модулни стъклени цилиндри. Този нестандартен подход издига подобен вид архитектура на ново равнище. Оригиналното жилище рязко контрастира на фона на природата край него и предполага реализацията дори на цял един град от стъкло и бетон. По думите на дизайнера, цилиндрите могат да се подредят в избрана последователност в зависимост от особеностите на релефа на строителния участък.

20-4  20-6

20-2Стъклените цилиндри на The Cylinder House имат различна височина, а произволно свързаните конфигурации образуват едно жилищно пространство. Подобна структура позволява, ако е необходимо, да се увеличи площта. Цилиндрите също така позволяват да се елиминират границите между вътрешното пространство и околната среда.

Вътрешната планировка е в стил open space, а липсата на прегради прави жилището по-голямо. Коридори също няма да видите никъде. Зонирането на помещенията е постигнато чрез смяна на нивата.

20-320-5

20-8Интериорът на къщата е много семпъл и изчистен, решен е в светлите тонове. Това обаче напълно се компенсира от живописната гледка, която осигуряват прозорците. Доколко това цилиндрично пространство е комфортно за обитаване, може само да се предполага, но подобна неординарна идея със сигурност има място при останалите архитектурни иновации на съвремието ни.

 

 

Добавете коментар