Двамата сладкари пътуват по света, за да черпят вдъхновение от обекти шедьоври

21-0000Архитектурата е вдъхновение не само за проектантите на сгради, но и за артисти, които се изявяват в съвършено различни области. Като сладкарството например.

Руснаците Мадина и Рустам Яворски, които са брат и сестра, пренасят красотата на различни сгради върху своите ръчно изработвани торти, като ги превръщат в същински шедьоври. Техните оригинални торти се произвеждат в сладкарницата Tortik Annushka в Москва, Русия. Това е семейният бизнес на 21-10_1тандема Яворски, който се радва на изключителен интерес и вече е спечелил почитатели от цял свят. Поръчки в култовата сладкарница правят известни личности, крупни бизнесмени и хора, които са готови да платят висока цена за сладкарско изкушение, изработено със съвършенство.

21-NEW@

21-ШззззМедина е завършила изобразително изкуство, а Рустам е с опит в областта на архитектурата. Знанията и уменията, които двамата са получили на студентската скамейка, докато следвали, съчетани с импровизаторския нюх и таланта им, са формулата на успешния им сладък бизнес.

21-NEW3

21-11_1„Ние винаги работим заедно, а създаването на дадена торта може да отнеме и една седмица”, споделя Мадина. Братът и сестрата не крият, че въпреки многото работа отделят време и за пътувания, от които черпят впечатления за нови сгради, архитектурни обекти, различни видове приложни и строителни материали. Всичко това впоследствие превъплъщават в своите чудесни торти. Така се раждат тортите „Москва“, „Мегаполис“, „Ню Йорк“, „Зимний лес“ и редица други. Редовни клиенти на сладкарницата Tortik Annushka се шегуват, че може да се спори дали сладкишите са изработени от сладкар, ювелир, художник, или архитект, или от всичките заедно.

21-6

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си