Пловдив заедно със София стартира проект „Нощ на хотелите”

Хотелиерите в България подценяват възможностите на технологиите и очакват базата сама да привлече туристите, вместо да я представят в интернет. Изводът е от проучване на маркетинговото позициониране на българските хотели, извършено от Travel Academy, информират от БТА.

В допитването са включени 425 произволно избрани хотела с различна категория и местоположение, а анализът на резултатите показва, че хотелиерите не обръщат достатъчно внимание на новите очаквания на туристите от така нареченото милениум поколение (родените в последните 20 години на ХХ в.) да правят всичко чрез новите технологии. Събраните данни от изследването сочат, че 85,2% от хотелите от всички категории нямат в сайтовете си вариант за виртуална разходка – нещо доста желано от потребителите. За сравнение – в хотелите от страните в Западна Европа този процент е между 20 и 25 на сто. Международни изследвания показват, че около два пъти е по-голяма вероятността за интерес за резервация на стая, ако хотелът предлага панорамна разходка, уточняват експертите на Travel Academy.

Те обявиха и новия си проект „Нощ на хотелите”, който започва на 15 септември в София и Пловдив. Идеята е за около 50 лв. еднократна такса през специален сайт за резервация да си изберем хотел от висока категория в двата града, където да отседнем за една нощувка със закуска. Организаторите обещават това да не е просто нощувка, а и преживяване с включени екстри, които да презентират хотелската база на града по най-добрия начин.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си