Фирми от София, Пловдив и Варна представят туристически услуги на изложението FITUR

В Мадрид министър Ангелкова промотира България като целогодишна дестинация

0

Министър Николина Ангелкова обсъди възможността за споразумение за сътрудничество в областта на туризма с председателя на Испанската конфедерация на туристическите агенции Карлос Гаридо. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. В рамките на 40-ото международно туристическо изложение FITUR, което се провежда в испанската столица Ангелкова проведе работна среща и с Хуан Хесус Гарсия, директор „Правителствени отношения в Европа“ в глобалната резервационна система „Амадеус Груп“. Тя представи пред него възможностите на внедрената у нас Електронната система за туристическа информация (ЕСТИ), която стартира през 2019 г. и свързва в реално време и по защитени канали информационните регистри на хотелите с Министерството на туризма, НАП, МВР и общините.

„България се представя все по-успешно на пазарите в Испания, в Европа и по света като целогодишна туристическа дестинация. Присъствието в Мадрид на български туристически фирми и региони дава отлична възможност да се разкрие потенциалът на страната ни като конкурентна целогодишна дестинация за летен, зимен и разнообразни форми специализиран туризъм“, заяви Николина Ангелкова при откриването на българския щанд на изложението.

Министър Ангелкова отправи покана към г-н Гарсия за участие във второто издание на международния форум за устойчиви инвестиции в туризма. Събитието ще се състои от 21 до 23 май тази година в черноморския курорт Слънчев бряг. Темата ще бъде свързана с насърчаване на инвестиционните възможности за устойчив туризъм в региона и в Югоизточна Европа.

На тазгодишното издание на туристическото изложение FITUR България се представя с информационен щанд, на който присъстват туристически фирми и общини – Столична, Варна и Пловдив. Те предлагат оферти за различни видове туристически услуги – културно-исторически, балнео- и СПА, уелнес, гурме, винен, сити турове и др. Чрез иновативни технически средства участниците имат възможност да разкрият туристическия профил на регионите.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си