Фасада предлага маршрут за тренировка на катерачи

0

Уникална футуристична сграда,която ще стане мечта за всеки запален скален катерач ще изникне в Иранската провинция Мазандаран, информира hicomm.bg . Тя е проектирана от New Wave Architecture и ще се намира в малкото селце Полур .То е известно като начална точка за скални катерачи от цял свят, заради непосредствената си близост до най-високия връх в Иран, Дамаванд. Бъдещата сграда ще е в абсолютна хармония със спиращата дъха природа.

21--Katera4i-1 21--Katera4i-5

По принцип най-авангардните дизайнерски сгради по-света се намират в големите мегаполиси и страните с най-висок стандарт на живот. Тук обаче идеята е сградата да бъде притегателен център за покорителите на върхове.Дизайнерите са черпили вдъхновение от геоложките процеси, движенията на земната кора и нейните тектонични сили, които в съвкупност дават съвършенство на получените форми.

Сградата, която ще бъде построена в Полур ще е с размери от 4500 квадратни метра.Изключителна начупеност и острота на формите ще са отличителните й характеристики. Те автоматично ще я превърнат във външен и вътрешен „фитнес“ за катерачи.

21--Katera4i3

Бял цимент с армировъчни фибри ще е екстериорното „облекло“ на сградата . То едновременно позволява на фасадата да се слее със снежния пейзаж, като същевременно предлага на катерачите открити маршрути за тренировка.

Всичко това прави проектът на New Wave Architecture уникален като визия, но и позволявайки на човек да се катери по целия й интериор и екстериор, стига да е подготвен за това изживяване.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си