Chateau Cheval Blanc е сертифицирано като екологично заради вложените строителни материали и икономичното ползване на природните ресурси

21-1Прекрасна покривна градина, панорамен изглед към стройни редове лозови масиви, стигащи до хоризонта, и чаша пенливо вино – това не е картина на художник, нито парченце от Рая. Това е част от атмосферата на една от най-красивите винарни на Франция – Chateau Cheval Blanc. Тя е собственост на барон Фрер и Бернар Арно, а дизайнът й е дело на архитекта Кристиан де Порцампарк.

21-3

21-6Виненото шато е създадено с мотиви от френските архитектурни традиции, съчетани със съвременен чар и допълнени с елегантност. Формите на новопостроената сграда са изчистени, но хармониращи прекрасно със запазените части на автентичния замък, в който се е правело вино още от построяването му. Разлетият дизайн на фасадата наподобява символа на безкрайността, а другото ключово понятие, заложено в проекта, е природа.

21-7

21-5Новата изба Chateau Cheval Blanc е сертифицирано като екологично и природосъобразно заради вложените строителни материали, както и заради пестеливото използване на вода и енергия, ограничаването на изхвърляните отпадъци, и не на последно място – създадените максимално добри условия на работа за персонала.

21-8

21-9

Най-скъпият елемент в дизайна на винарната са 52-те огромни бъчви, изработени по поръчка, които са разположени по продължението на сградата.

Винарната под хълма, както е по-известна избата Chateau Cheval Blanc, разполага и с прекрасен двор, който служи за разпределение и бутилиране на виното.

21-10Той обаче е замислен и като място за живописни градински партита, свежи винени дегустации и ефектни сватбени тържества. Покривът на сградата пък е превърнат в огромна градина, от която може да се наблюдава всеки ред от лозовия масив, необходим за производството на виното. Красива стълба отвежда посетителите до там и приканва за отмора и винена наслада сред цветя и пищна зеленина.21-4

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си