Фантастична къща, вдъхновена от пясъчните дюни и кокосовите палми

0

Домът е сътворен от рециклирани материали и съчетава в себе си земните елементи и спокойствието на природата

Тази фантастична малка екокъща се намира в Кения, Африка. Тя е собственост на талантлива италианска дизайнерка, която сама създава проекта за дома на мечтите си. Marzia Chierichetti завършва изкуство и интериорен дизайн в Милано. Премества се в слънчева Кения, където разширява дизайнерската си дейност и започва да се занимава с изработка на мебели и бижута. Паралелно с това е ангажирана творчески и със сбъдването на една своя мечта – построяването на собствен неповторим дом.

20-7

Къщата, която сътворява Marzia, идеално пасва на високи температури, горещи страсти, студени коктейли, кокосови палми и пясъчни дюни. Разположена е на място, което е съвсем близо до брега на Индийския океан. Вдъхновена от местната реалност – от пясъка, вълните, слънцето и дивата природа, дизайнерката създава интериор в изцяло рустик (rustic в буквален превод от английски означава селски, груб, недодялан, но по отношение на интериора това са положителни черти) стил. Тя пренася екзотиката на дивия плаж, палмите и свежестта на водата в дома си. Светлината прониква навсякъде без проблем, а тишината далеч не е мираж, а ежедневие. Къщата съчетава в себе си земните елементи и космическото спокойствие. 20-8За обзавеждането са използвани рециклирани материали – пластмасови бутилки за вода и гумени маркучи, които се превърнати в зашеметяващи лампи, стари автомобилни гуми, трансформирани в мебели, и метални елементи, преобразени в рамки, купи и бижута. Дървесината и суровините, които са използвани за строителството и обзавеждането на дома, са събрани от местните села в региона.

Marzia е силно пристрастена към опазването на природата, затова е разработила още много интересни идеи за бъдещето, включително и създаването на проекти за повторно залесяване, както и откриване на училище за насърчаване на местните творци да използват естествени материали за подобряване на жизнения стандарт на местната общност.

20-18

20-5

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си