Навигатор Home » Екология » Утвърждава се практиката за продажба на дървесина чрез електронни търгове

Утвърждава се практиката за продажба на дървесина чрез електронни търгове 

11_Durvesina

Николай АНТОНОВ

118 електронни търга за продажба на дървесина е организирало Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) през 2016 г., съобщиха от ръководството на горското ведомство в Благоевград. Закупени чрез онлайн наддаване и в условия на реална конкуренция са близо 15 200 куб. м добита дървесина от временен склад, показват резултатите. Процентът е минимален на фона на общото количество, което предприятието реализира на пазара, но това е най-качествената и ценна дървесина, закупена на цени, по-високи от начално обявените, коментираха от ЮЗДП. Продажби по електронен път са осъществени в държавните горски стопанства в Белово, Благоевград, Гърмен, Добринище, Елин Пелин, Места, Петрич, Разлог, Самоков, Якоруда и в ловните стопанства „Осогово” и „Дикчан” – с. Сатовча.

11_Durvesina-2

Електронните търгове спират скритите договорки при продажбите на дървесина

Системата за предлагане на дървесина по електронен път се прилага в ЮЗДП от април миналата година, припомниха от предприятието. Освен улеснение за фирмите, на които пести време и средства, тя елиминира почти изцяло възможността за субективна намеса и предварителни договорки между участниците.

От средата на февруари т. г. ЮЗДП започна електронна продажба и на т. нар. стояща дървесина „на корен”.

 

 

Отговор на Утвърждава се практиката за продажба на дървесина чрез електронни търгове

  1. вывоз мусора спб

    Вывоз строительного строительного и бытового мусора с грузчиками. Стандарт и качество – основные причины успеха нашей компании.
    http://lenmusor.ru/kronshtadt.php
    У нас нет скрытых платежей, а стоимость работ соответствует высокому качеству.

     

Добавете коментар