Урбанисти с практика в чужбина споделят опит с колеги у нас

0

Лаборатория „ЗА градско развитие“, Съюз на урбанистите в България и „Generator“ организират серия от срещи с архитекти и урбанисти с практика в чужбина. Целта е да се запознае професионалната гилдия у нас с опита на други страни и да се предизвика дискусия за прилагане на практиките и у нас.

На 19 ноември от 18:30 ч. ще се проведе първата от поредицата срещи – с арх. Иван Караджов, който има практика в България, Германия и Англия. Тема на презентацията му е инвестиционният процес в Германия и Англия – от ниво урбанизъм до инвестиционен проект, и ролята на всички участници в него. Арх. Караджов ще даде примери от своята практика за развиване на нови градски зони и ще направи паралел със сходни пространства у нас. Ще бъдат разгледани и примери за наръчници за развиване на архитектура в дадена територия в Германия.

  ПОРТФОЛИО  

Иван Караджов се дипломира като архитект от Техническия университет в Мюнхен през 2010 г. Натрупва експертния си опит като асистент в университета и като проектант и ръководител на проекти, реализирани в Германия от Bögl Gierer Architekten. През 2017 г. основава „Студио Караджов“ и продължава да развива архитектурната си практика в страната и чужбина.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си