Ул. „Богориди“ в морския град с модерна визия от 1 юни

0
Новата улица „Богориди“ в Бургас ще бъде с артелементи, цветя и сянка за отдих

Ирина ГЕНОВА

От 1 юни 2018 г. ресторантьорите, които имат обекти по ул. „Богориди“ в Бургас, ще трябва да унифицират чадърите си в цвят бяло до светла охра. Върху тях ще е забранено да се поставят големи реклами, а единствено малки фирмени надписи по бордовете.

Общинският съвет реши това, след като прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градско обзавеждане на територията на община Бургас.

На този режим ще са използваните тенти и чадъри не само по ул. „Богориди“, която се очаква преди началото на туристическия сезон да грейне с нова визия. Така ще изглеждат те и по ул. „Александровска”, както и по площадите „Тройката”, „Св. св. Кирил и Методий” и „Царица Йоана”. В същото време пълната реконструкция на ул. „Богориди“ тече с бързи темпове. Поставени са стълбовете с осветителните тела, както и по-голямата част от настилките. Имената на пресечките на култовата улица са обозначени с надписи с метални букви, вградени в настилката. Реконструкцията обхваща участъка от пресечката с улица „Лермонтов” до кръстовището с булевард „Демокрация”.

Стойността на обекта е 2 813 000 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от ОП „Региони в растеж”.

Преди основния ремонт и подмяната на настилката бе обновена ВиК мрежата. Пълната промяна на улица „Алеко Богориди” е част от проекта за реконструкция на ларгото на Бургас – „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас”. Проектът за обновяване на централните пешеходни улици в морския град е на архитектурно студио „Атика 5”. Тъй като проектът бе изготвен преди няколко години, сега се наложи да бъдат нанесени корекции за неговото осъвременяване.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си