Навигатор Home » Инфраструктура » Ул. „Богориди“ в морския град с модерна визия от 1 юни

Ул. „Богориди“ в морския град с модерна визия от 1 юни 

Новата улица „Богориди“ в Бургас ще бъде с артелементи, цветя и сянка за отдих

Ирина ГЕНОВА

От 1 юни 2018 г. ресторантьорите, които имат обекти по ул. „Богориди“ в Бургас, ще трябва да унифицират чадърите си в цвят бяло до светла охра. Върху тях ще е забранено да се поставят големи реклами, а единствено малки фирмени надписи по бордовете.

Общинският съвет реши това, след като прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градско обзавеждане на територията на община Бургас.

На този режим ще са използваните тенти и чадъри не само по ул. „Богориди“, която се очаква преди началото на туристическия сезон да грейне с нова визия. Така ще изглеждат те и по ул. „Александровска”, както и по площадите „Тройката”, „Св. св. Кирил и Методий” и „Царица Йоана”. В същото време пълната реконструкция на ул. „Богориди“ тече с бързи темпове. Поставени са стълбовете с осветителните тела, както и по-голямата част от настилките. Имената на пресечките на култовата улица са обозначени с надписи с метални букви, вградени в настилката. Реконструкцията обхваща участъка от пресечката с улица „Лермонтов” до кръстовището с булевард „Демокрация”.

Стойността на обекта е 2 813 000 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от ОП „Региони в растеж”.

Преди основния ремонт и подмяната на настилката бе обновена ВиК мрежата. Пълната промяна на улица „Алеко Богориди” е част от проекта за реконструкция на ларгото на Бургас – „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас”. Проектът за обновяване на централните пешеходни улици в морския град е на архитектурно студио „Атика 5”. Тъй като проектът бе изготвен преди няколко години, сега се наложи да бъдат нанесени корекции за неговото осъвременяване.

 

Добавете коментар