22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Укрепват срутището над депото в Благоевград

До седмица община Благоевград започва укрепването на срутището в района на Регионалното депо за отпадъци, където след обилните валежи, скални отломъци паднаха върху една от постройките. За целта Министерски съвет отпусна 1 746 261 лева. С осигурените пари ще се спре този процес и ще се обезопаси обекта. Местната власт очаква средства и за голямото свлачище по пътя за няколко села и курортната местност „Бодрост“.

Проектът за укрепване на срутището в депото за отпадъци е внесен в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии през месец август, но след последните дъждове то е разширило периметъра си.

За голямото свлачище на изхода на Благоевград към планината, което всеки момент може да затрупа пътя заради сериозни пукнатини и пропадания на ската, община Благоевград също ще разчита на бърза реакция от страна на държавата.

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Ямбол реализира 3 важни за града проекта

Община Ямбол получи държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на три важни проекта за града. Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ