Укрепват ската при 27-и км на пътя за Рилския манастир

0

Николай АНТОНОВ

Продължава обезопасяването на трасето към Рилския манастир. След 21 август алпинисти започнаха да обрушват ската при 27-и км на път III-107 Рила – Рилски манастир. Премахват се нестабилните блокове от скалния откос на трите срутища, паралелно се отстраняват и дървета. Последователно след обрушването се поставят укрепителни стоманени мрежи.

Заради ремонтните дейности автомобилният трафик се спира за определени интервали. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци, а скоростта е ограничена до 40 км/ч. Движението се контролира от пътни полицаи. Укрепителните дейности спират в петък, събота и неделя, както и на големи празници, когато Рилският манастир се посещава от повече туристи, поклонници и трафикът е по-интензивен, информираха от АПИ.

Укрепването се очаква да приключи за около два месеца, а екип от геодезисти работи върху мерки за дълготрайното решаване на проблема в този участък. От АПИ подготвят стартиране на обществена поръчка за изработване на технически проект и извършване на укрепителни и обезопасителни работи в участъка.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си