Уебплатформата Re-open EU ни информира къде в ЕС е безопасно да се пътува

0

Еврокомисията пусна в действие Re-open EU — уебплатформа, която ще способства за безопасното възобновяване на пътуването и туризма в цяла Европа.

Сайтът ще осигурява в реално време информация за границите и за наличните транспортни средства и туристически услуги в държавите членки.

Re-open EU ще съдържа и предоставени от държавите членки практически сведения относно ограниченията за пътуване, мерките в областта на общественото здраве и безопасността (като спазване на отстояние между хората и носене на предпазни маски), както и друга полезна информация за туристическите оферти в ЕС и в държавите членки.

След седмиците на ограничителни мерки сега вътрешните граници на ЕС се отварят отново. Уебсайтът Re-open EU, който пускаме в действие днес, ще осигурява на пътуващите лесен достъп до информация, за да им помогне да планират пътуванията си спокойно и да избегнат рискове. Той ще бъде в услуга и на собствениците на малки ресторанти и хотели, както и на градовете в цяла Европа — те ще могат да почерпят вдъхновение от вече разработени иновативни решения, каза еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон.

Платформата Re-open EU е част от оповестения от ЕК на 13 май 2020 г. пакет от мерки в областта на туризма и транспорта, който има за цел да възстанови увереността у пътуващите и да спомогне за безопасното възобновяване на туризма в ЕС при спазване на необходимите здравни предпазни мерки.

Новата платформа има версия и за ползване на мобилни устройства. Тя ще бъде на разположение на 24-те официални езика на ЕС.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си