11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Удължават приема на документи по третия дизайн на мярката 60/40

До 15 януари работодателите могат да кандидатстват за получаване на средства по третия дизайн на мярката 60/40 за запазване на работните места, съобщават от Агенцията по заетостта. Мярката стартира през октомври, а кандидатстването беше до 15 декември.

По нея могат да кандидатстват работодателите, които желаят да получат средства за периода преди 1 януари 2021 г. и отговарят на условията за този дизайн на мярката.

Работодателите, които не са спазили определения срок и са подали заявления след 15 декември 2020 г., могат отново да кандидатстват до 15 януари 2021 г., като към заявлението си приложат нови документи, доказващи спад на приходите вече за декември 2020 г. и за съпоставим предходен месец или период, съгласно регламента на мярката.

На вече одобрените работодатели по третия дизайн на мярката 60/40 Агенцията по заетостта припомня, че изплащането на средствата се извършва въз основа на представен актуален списък на работниците и служителите за предходен месец и писмо декларация за месечно отчитане. Крайният срок за подаване на тези документи е 29 януари 2021 г.

Агенцията по заетостта обръща внимание, че работодателите трябва да спазят определените крайни срокове за кандидатстване (15.01.2021 г.) и за месечно отчитане (29.01.2021 г.), тъй като подадените след тези дати документи не подлежат на проверка и оценка от комисиите в бюрата по труда.

Предстои да бъдат публикувани и новите документи за кандидатстване по мярката 60/40 за настоящия четвърти период – от 1 януари до 31 март 2021 г.

Правителството удължи мярката 60/40 до края на март 2021 г. и гарантира средства по нея до септември.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ