12 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Удобство: Генерал Тошево със соларна беседка

Четириместна соларна беседка е монтирана в Генерал Тошево. Тя е на пл. „Бялата лястовица“, близо до паметника на Император Александър II в града.

Освен приятно място за отдих, беседката предлага и удобство – на нея могат да се зареждат смартфони и таблети, нужен е само USB-кабел. Соларните панели върху покрива на беседката генерират енергия за зареждане на четири мобилни устройства едновременно.

Идеята да има соларна пейка и в града идва от учениците от Общинския младежки съвет.

След Бургас, Пловдив и Севлиево Генерал Тошево е четвъртият град в страната, който се ползва от подобна енергийно независима инсталация. Конструкцията е уникална тъй като е излята от специален бял цимент с тежина два тона и половина. През нощта пейката ще бъде атрактивно осветена от соларни лампи.

Общата стойност на договора за изработка, доставка и монтаж е 7 200 лв. с ДДС. Средства са осигурени от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ