Навигатор Home » Новини » Търсят нови инвеститори в „София Тех Парк“

Търсят нови инвеститори в „София Тех Парк“ 

Новият директор Асен Ненчев и членовете на борда Натанаил Стефанов и Васил Караиванов бяха представени на брифинг пред медиите

Бизнес борд ще привлича инвеститори и ще бъде основната движеща сила в развитието на „София Тех Парк“. Екипът ще изработи стратегия как да се действа успешно с цялата общност, участваща в технологичния парк. Това ще бъде свързващото звено между наука, бизнес и стартиращи компании и ще гарантира възходящото развитие на „София Тех Парк“.

Това стана ясно по време на официалното представяне на новото ръководство на технологичния парк. В състава му влизат трима експерти, които имат сериозен бизнес опит и стаж в чужбина – Асен Ненчев, Васил Караиванов и Натанаил Стефанов.

Бизнес съветът ще подготви публични конкурси за всички зони в „София Тех Парк“. Те ще се провеждат по еднакви правила, така че всички потенциални инвеститори да бъдат равнопоставени и да могат да кандидатстват при едни и същи условия.

За развитието на технологичния парк има наистина амбициозни идеи. Предвижда се да бъдат привлечени максимален брой български и чуждестранни инвеститори от различни браншове. Очакваните инвестиции само от строителните дейности са в размер на 100 млн. лв. Сред проявилите интерес да участват в „София Тех Парк“ вече са водещи технологични компании и обединения като „Аутомотив Клъстер България“, WMware, „Телелинк“ и др. Все още се водят преговори, за да бъде потвърдено тяхното участие. Преговаря се и с чуждестранни компании, които за пръв път ще стъпят на българския пазар.

Работи 2_Tech_park-1се активно и върху развитието на научните лаборатории, които вече имат своите ръководители и събират експертни екипи. Необходимо е довършването на някои лаборатории, така че да функционират успешно. Те трябва да бъдат довършени с частен капитал. Целта на новия екип е да осигури парите, с които да се докомплектоват научните лаборатории и да започне тяхната реална дейност. Идеята на Тех Парка е да има все по-намаляващо държавно финансиране. Там трябва да инвестират преди всичко частни компании.

 

 

 

Добавете коментар