Навигатор Home » Региони » Трима градоначалници получиха признание за работата си

Трима градоначалници получиха признание за работата си 

14_Kmet-nd-godinata

В надпреварата за най-добро управление се включиха 264 администрации

Д-р Димитър Стефанов, Георги Мараджиев и Даниел Панов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2017”. Националният конкурс се организира за пета поредна година от Портала на българските общини. Граждани от цялата страна участваха във вота за определянето на най-успешните градоначалници.

Кметовете на Тутракан, Стамболийски и Велико Търново събраха най-много гласове в надпреварата.

Големия победител за малка община обяви на официалната церемония Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП. „Всеки български гражданин, независимо къде живее, трябва да има правата на европейски гражданин”, заяви Михайлова.

Наградата за средна община връчи Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите.

Победителят в раздела „Кмет на голяма община” Даниел Панов получи приза от българския еврокомисар с ресор „Цифрова икономика и общество” Мария Габриел.

Д-р Димитър Стефанов, кмет на община Тутракан:

Конкурсът е коректив за всички

14_Tutrkan.Зад тази награда стои един неуморен труд на общинската администрация, подкрепата на бизнеса и гражданите в общината. Конкурси като „Кмет на годината” е хубаво да ги има, защото по този начин ние, колегите, си сверяваме часовниците – кой какво прави, кой какво не е направил и къде има проблеми, за да може да си помагаме. Не на последно място, на тази среща – „Кмет на годината”, ние може да обменим опит, може да си помогнем, макар и само със съвети и логистика. Така че адмирирам тази инициатива и мисля, че е нещо добро, което се прави за общините.

Конкурсът е наистина един коректив за всички общини и за кметовете на общините.

Даниел Панов, кмет на община Велико Търново:

Приемам наградата с огромна отговорност

14_Tutrkan.PanovДнес е ден на благодарността от нас, кметовете, към гражданите.

Приемам наградата от Портала на българските общини с огромна отговорност.

Това отличие е за Вас, скъпи колеги, за единството, което показахме, това, че не се делим по партийна принадлежност. Искам да благодаря специално и на Националното сдружение на общините в Република България! Благодаря на премиера Бойко Борисов и правителството за диалога, който имаме! Благодаря за подкрепата на моите съграждани! Искам да Ви пожелая да бъдем здрави и да бъдем все така силни! Нека нашите амбиции да бъдат за една по-добра България!

 

Добавете коментар