Навигатор Home » Икономика » „Тотал” обявява публично резултата от сондажите

„Тотал” обявява публично резултата от сондажите 

18-total-2

Френската компания „Тотал“, която е водеща в международния консорциум за проучване на евентуалните находища от нефт и газ в „Блок 1-21 Хан Аспарух”, ще трябва да предостави публичен отчет за работата си до края на годината. До този момент няма информация за „положителния резултат”, за който бе съобщено в средата на миналия месец. Тогава от „Тотал” посочиха, че „в териториалните води на България е открит нефт и това отваря нов сценарий пред компанията”.

18-total-1

В проучванията за нефт и газ в „Блок 1-21 Хан Аспарух” освен „Тотал” участват и компаниите „Репсол” и ОМВ

Поводът за оптимизъм е от проучването в сондажа „Полшков-1, което започна през април 2016 г. от специализираната в дълбоководни проби американска фирма „Нобъл Дрилинг холдинг”. На практика това е първото дълбоководно проучване в България – на 2000 м дълбочина в морето и още 4000 м в морското дъно. Сондажът „Полшков-1” е показал, че има гориво под земята, но още не е ясно дали добивът ще е рентабилен заради голямата дълбочина.

Вторият сондаж в същия район е предвиден да започне през първото тримесечие на 2017 г. Споразумението предвижда проучванията да продължат до 2022 г. Ако се открият достатъчно залежи, „Тотал“ може във всеки един момент да заяви търговското откритие и да сключи договор за добив на концесия.

 

 

2 Коментар към „Тотал” обявява публично резултата от сондажите

 1. вывоз мусора спб

  Наши преимущества – услуги высокого качества, круглосуточная поддержка, персональный менеджер, гибкая ценовая политика и т.д. Наши преимущества и используемые технологии.
  http://lenmusor.ru/zil.php
  Заказать дешевый вывоз строительного и бытового мусора.

   
 2. PhyllisGuell

  wh0cd890369 Generic Viagra

   

Добавете коментар