Тестват „Летящи водни таксита“ този уикенд в Париж

Те са с електрически двигатели, работят с батери и имат „криле" за кацане на вода

0

След неколкогодишно отлагане Париж най-накрая започва да изпитва страховитите си „Летящи водни таксита“. Те станаха известни още като SeaBubbles, а тестовете им са планирани за този уикенд, информират от управата на френската столица.

Замърсяването на въздуха е постоянен проблем за Париж, подобно на повечето големи градове. „Водните балончета“ са сериозна алтернатива на автомобилните замърсители.

Разработени са от френски старт-ъп, специализиран в изработването на „летящи“ превозни средства. „Работят с батерии, с два електрически двигателя, имат „криле“ над водата, които с набирането на скорост издигат машината във въздуха. По този начин съпротивлението се намалява с 30-40 %. Това е бъдещето!“, казва Ален Тебо от фирмата производител.

Всяко едно летящо такси струва 200 000 евро и може да развие максимална скорост от 18 км в час. Разработката, която ще се тества тези дни в Париж е с конфигурация – един пилот и четирима пътници.

С разрешението на властите изпитанията ще се правят в река Сена. „Водните балончета“ са безшумни и естествено, не замърсяват околната среда. Ако тестовете им се окажат успешни, компанията планира да започне масово производство на тези машини през пролетта на 2020-а година.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си