Терените на бившите казарми в Свищов станаха собственост на общината

0
На територията на бившите поделения могат да се изградят офиси и малки предприятия

РАЗВРЪЗКА

Теренът на бившите казарми в Свищов вече е предоставен за ползване на общината, информират от администрацията. Площта на парцела е 320 декара. Казармите пустееха близо 20 години, толкова време продължиха и опитите на общинската администрация да ги придобие, стопанисва и управлява.

Кметът на Свищов Генчо Генчев подчерта, че за първи път във времето на демокрацията община Свищов придобива толкова мащабен терен за своите нужди. Той уточни, че предстои изключително много работа по отношение развитието на тази зона. Градоначалникът коментира опасенията, че имотът е даден като държавна помощ по чл. 54 от Закона за държавната собственост. Обаче в ал. 3 на чл. 54 на нормативния акт се дава възможност за реализиране на инвеститорски интерес, ако страната има сертификат за инвестиция клас А, клас Б или за приоритетен инвестиционен проект.

Предстои изработване на ПУП за терена и определянето на общодостъпните зони, които ще бъдат поне 20-30%, подчерта кметът. Това касае най-вече бреговата ивица, защото за първи път след толкова години си отваряме излаз към река Дунав, уточни Генчо Генчев. Ще бъде проведено обществено обсъждане за бъдещото развитие на района.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си