Бамбукът се настанява естествено в дома, а усещането за природа се подсилва с ботанически принтове         

20-7Още далеч преди да настъпи новата 2018 година, дизайнерите по цял свят се надпреварваха да представят модните тенденции в интериора и предрекоха кои ще са цветовете, текстурите и мебелите, които ще властват през следващите 12 месеца. Не е изненадващо, че в Годината на Жълтото куче най-популярният цвят ще бъде жълтият. Заложете смело на този слънчев цвят в декорация, текстилни детайли и мебели и не се съмнявайте, че топлата горчица и лимоновите нюанси ще внесат динамика и добро настроение в къщата. Този цвят е радостен, положителен и тонизиращ. Всички нюанси на жълтото са символ на величественост и вечност според фън шуй. Исторически погледнато, жълтият цвят е символ на богатство и злато.20-4

20-2Черният цвят е вечната класика, която никога няма да излезе от мода. Цветът на нощта, мистерията, силата, стила и сексуалността несъмнено е перфектен за модерното жилище. Въпреки това дизайнерите препоръчват да се използва внимателно. Нежните нюанси няма да загубят популярността си и през новата година. Въпреки това, за да заменят наситените и дълбоки цветове, през 2018 г. ще дойдат мътни нюанси, които са резултат от смесването на сини, лилави, сиви и зелени цветове. Тези тонове са най-подходящи за спални или детски стаи, разположени от слънчевата страна на къщата. Комбинацията на синьо и оранжево е призната за най-модерната комбинация за 2018 година. Това динамично решение е идеално за декориране на хол, кухня или офис. Тези цветове зареждат стаята и нейните обитатели с положителна енергия и вдъхновение. Преградите, които помагат 20-8за разделянето и оформянето на модерна стая в студиото, ще се върнат отново на мода през 2018 г. Безспорен хит ще бъдат и обемно издигнатите дивани, тапицирани с кадифе, велур или друг благороден материал. Такъв диван без съмнение ще се хареса на всички любители на красотата и комфорта и ще се превърне в ефективен детайл от интериора на всекидневната.

Още един тренд, който се оформя, са „черните линии”, които ще подчертават геометрията в интериора през новата година. Те могат да бъдат под формата на осветителни тела, етажерки, плотове и мебели в пространства, които имат по-мъжки характер.

20-1

20-10Усещането за природа в дома ще продължи да се толерира и ще се подсилва с ботаническите принтове и различните растителни видове, които в естествен или стилизиран вид ще присъстват под формата на изкуство в интериора. Бамбукът с неговото екопослание, красота и топлина ще се настани естествено в дома на 2018-а. Появява се Japandi, който е съчетание от японски и скандинавски стил в интериора. Скандинавският минимализъм ще бъде комбиниран и с бохемския еклектичен дизайн, но в една по-умерена форма, без претрупване и прекаляване. Текстилът на пода и мебелите ще бъде наслоен и полаган на няколко пласта.

20-6

20-9Една от ключовите думи в интериора днес е „комфорт”. Това важи при оформянето на удобните кътове за сядане и зоните за релакс в дома. Особено внимание се обръща и на това как се съчетава функционалността с естетиката в дизайна. Вещи и мебели, към които се е подхождало чисто практично, сега са придобили нов, по-изящен вид. В пространствата на открито около дома ще се внесе повече уют с удобни кресла, дивани и много текстил. Всекидневните преливат естествено във верандата пред дома. В акцентите и детайлите ще виждаме все повече ръчно изработени авторски предмети.

20-3

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си