Пътят Вършец - Спанчевци не е ремонтиран от години

Проектът включва преасфалтиране, отводнителни съоръжения и полагане на хоризонтална маркировка

Поли ВАСИЛЕВА

Община Вършец осигури 3,3 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони за обновлението на два пътя, които са свързани с развитието на туризма, съобщи кметът Иван Лазаров. Това са пътищата Вършец – кв. „Заножене” – с. Спанчевци и кв. „Заножене” – Водопада.

Водопада е най-красивата местност в курортния район, от която се откриват уникални гледки към Западна Стара планина и към нейния връх Тодорини кукли. До там може да се стигне с автомобил.

Пътят обаче е износен и разбит. Обновлението му включва цялостно преасфалтиране, изграждане на отводнителни съоръжения, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. Строителните работи започват тази година. Договорът за финансиране вече е сключен, предстои избор на изпълнител.

Със средства от Програмата за развитие на селските райони ще бъдат обновени и улици в курортния град. Стойността на тези строителни работи е близо 2 млн. лв.

По проект от същата програма са осигурени и 250 000 лв. за ремонт на сградата на местния музей, който е едно от най-посещаваните от туристите места. Ще бъдат подменени покривът и фасадите, ще се направят вътрешни ремонти, както и ще се достави ново обзавеждане.

За подмяна на водопроводи и рехабилитация на улици в града са предвидени и 1,8 млн. лв. от бюджета на общината за 2018 г., допълни кметът.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си