25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата са в размер на 3 500 000 лв. и се предоставят по бюджета на Министерския съвет за 2024 г.

Решението на кабинета удовлетворява в пълнота и дори надхвърля размера на сумата, поискана от Софийската света митрополия с молба от блаженопочиналия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Усилията за изграждането на храма “Св. вмчк. архидякон Стефан“ са започнали преди повече от 15 г., а довършването му ще спомогне за удовлетворяване на религиозните нужди на стотици хиляди вярващи православни християни от няколко района в южната част на столицата.

Към проекта на храма се предвижда и изграждането на социален център и неделно училище, което ще го превърне в един духовен комплекс.

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ