В церемонията за първа копка и старт на ремонта участваха зам.-кметът Георги Камарашев и представителите на строителната компания Филип Маринов и Румен Игнатов.

С инвестиция от 2 млн. лв. Западната индустриална зона на Велико Търново става по-атрактивна за инвеститори. Проектът „Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона на Велико Търново“ е част от инвестиционната програма на града по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. 1,7 млн. лв. е безвъзмездната финансова помощ, а останалите 300 000 лв. е съфинансиране от общината.
Строителните дейности ще подобрят съществуващата инфраструктура, улиците и участъците от общинската пътна мрежа, които осигуряват достъпа до промишления район, ще бъдат основно ремонтирани. Общата площ на новите улични настилки ще надхвърли 6200 кв. м. Ще бъдат оформени подходите към предприятията и базите на фирмите, както и кътове за отдих със зелени зони и паркова мебел. Поставени ще бъдат 200 пътни знаци и указателни табели в района.
Западната индустриална зона на Велико Търново е сред най-бързо развиващите се в Северна и Централна България. Тя започва след района на Автогара Запад и се намира в близост до главен път I-4 София – Велико Търново – Варна. Общият брой на производствените комплекси и фирмите в нея е над 30. В този промишлен район на града работят над 5000 души.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си