С филм за арх. Максимилиано Фуксас отбелязват Международния ден на италианския дизайн в Пловдив

0

Пловдив ще отбележи Международния ден на италианския дизайн с изложба и филм за един от най-известните архитекти на Италия – Максимилиано Фуксас.

Областният управител Здравко Димитров е патрон на изложбата, посветена на гения италианската архитектура, а архитектът на Областна администрация – Пловдив, Валентин Маринов ще бъде своеобразен домакин на събитието, което ще се състои на 21 март от 17.00 часа във фоайето на Областна Администрация – Пловдив.

На събитието, което се организира от Конфиндустрия Българи с подкрепата на Посолството на Италия в България и Областна администрация – Пловдив, ще присъстват Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в България и Джузепе Де Франческо, почетен консул на Италия в Пловдив.

Празничната програма ще започне с приветствие от областния управител и официалните гости, след което ще бъде излъчено интервю с арх. Масимилиано Фуксас. Инж. Стела Андонова ще разкаже за италианската архитектура и съвместната си работа с арх. Фуксас, а гостите ще могат да разгледат изложбата с едни от най-знаковите сгради, които са дело на арх. Максимилиано Фуксас.

Macимилиaнo Фyĸcac e eдин oт нaй-влиятeлнитe apxитeĸти в Итaлия. Poдeн в Pим пpeз 1944 г., зaвъpшвa Унивepcитeтa „Caпиeнцa“, paбoтил e c apxитeĸти ĸaтo Джopджo Дe Kиpиĸo, Xeнинг Лapceн и Йopн Утзoн. Πpoeĸтитe нa Фyĸcac ca xapaĸтepни cъc cвoятa дъpзocт и apтиcтичнocт, c дeцeнтpaлизиpaни или нaĸлoнeни фoaйeтa, cвъpзaни пoмeждycи c гeoмeтpични oбeми или oĸaчeни тaвaни. Ѕtudіо Fukѕаѕ имa oфиcи в Pyм, Πapиж и Шeнжeн. Hocитeл нa peдицa мeждyнapoдни oтличия и гocт лeĸтop в peдицa yнивepcитeти. Oт 1994 дo 1997 г. e члeн нa гpaдcĸитe ĸoмиcии нa Бepлин и Зaлцбypг.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си