24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

С над 240 нови камери е разширена системата за видеонаблюдение на София

С над 240 нови камери е разширена мрежата за видеонаблюдение на София през 2021 г. Това показват данните от доклада на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за предприетите действия в сектор „Сигурност“. В системата са включени парковете „Дружба“, „Герена“, „Гео Милев“, Южния парк и градина „Иван Вазов“, „Ларгото“ при църквата „Св. Петка Самарджийска“ и зони от кв. „Факултета“. В процес на реализация е включването на още 5 зони, сред тях такива в кв. „Димитър Миленков“, кв. „Абдовица“ и в районите „Нови Искър“ и „Кремиковци“.

Всички общински училища в столицата също вече имат изградено видеонаблюдение. През миналата година към системата са включени и последните 5 училища.

През миналата година са установени 912 случая за увреждане на имущество, вандализъм, пътнотранспортни произшествия и др. Над 520 са записите за откриване на нарушители, които общината е предала на правоохранителните органи, а 264 записа са преглеждани на място от полицията, се казва още в доклада.

Системата за видеонаблюдение на Столична община е най-голямата единна система, която работи на територията на страната. Към нея са присъединени всички камери за управление и контрол на трафика на общината и метростанциите, както и камерите от всички публични обекти, изградени от общината и СДВР.

През миналата година са обезопасени над 100 кръстовища и пешеходни пътеки с физически ограничители, за да се гарантира видимостта към тях и да се ограничи неправилното паркиране. Осъществени са множество промени в организацията на движението в града, с които да се намалят конфликтните точки и пътнотранспортните произшествия.

През тази година продължава работата и по допълнителното осветление на пешеходните пътеки в широкия център.

Related Articles

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ