С над 1 млн. лв. санират полицията и пожарната

0

ПЕТРИЧ

Николай АНТОНОВ

Сградите на Районното управление на полицията и на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Петрич ще бъдат санирани за 1 120 000 лв. Това ще стане в изпълнение на проект за подобряване на енергийната им ефективност съгласно сключен от общината административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура за изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие за периода 2014-2020 г. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж”. Стойността на проекта е 1 120 000 лв. Фирма изпълнител е „БГ ЛЕНД КО” ООД. Строителният надзор е поверен на фирма „Стройнорм” ЕООД. Срокът за изпълнение е 27 месеца.

Инвестиционният проект предвижда строително-монтажни работи, включващи пакет от мерки, които ще доведат до повишаване на енергоефективността на сградите. Те са свързани с топлинно изолиране на фасадни стени и покрив, подмяна на покривни настилки и на дограма с нова петкамерна ПВЦ с троен стъклопакет, подмяна на електроинсталацията, изграждане на соларна инсталация за топла вода и нова отоплителна инсталация.

На церемонията, с която бе дадено началото на дейностите по проекта, кметът на община Петрич Димитър Бръчков отбеляза, че сградите на полицията и пожарната не са били основно ремонтирани досега. Това определя и огромното значение на инвестицията в тях, която ще се направи, защото ще се спести ресурс в бъдеще за поддръжка на сградите, каза той. Заложените мерки по проекта за енергийна ефективност са съобразени с резултатите от извършено предварително енергийно и конструктивно обследване на сградите, обобщи градоначалникът.

Заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Димитър Кръстев също отбеляза, че сградата на полицията в Петрич е в изключително лошо състояние. „Според мен служителите не могат да изпълняват пълноценно задълженията си и да имат самочувствие, ако не им осигурим нормални условия на труд”, подчерта той и благодари на община Петрич за проекта. Инж. Юлиян Петров – началник на сектор в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Благоевград, припомни, че ремонтът на сградата на пожарната в Петрич се чака вече 40 години.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си