17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

С ледени фигури и пищна украса Варна посреща Новата 2022 година

На 31 декември в различните райони на Варна ще бъдат поставени красиви ледени фигури, част от празничната украса на града за Нова година. Те са изработени от устойчив кристален лед и изобразяват надпис „Варна” и годината „2022”. Високи са 130 см и дълги 200 см, тежат 500 кг.

В „Одесос” фигурите ще бъдат на пл. „Независимост”, в „Приморски” – на пл. „Съединение”, в „Младост” – пред централния вход на новия парк „Възраждане”, от страната на бул. „Република”, в район „Владислав Варненчик” – до параклис „Свети Мина”, на кръстовището на бул. „Света Елена” и бул. „Константин и Фружин”, а в район „Аспарухово” – до читалище „Просвета 1927“.

Първите минути на Новата 2022 година ще бъдат посрещнати със заря от различни локации в петте района на Варна. В „Одесос“ тя ще бъде изстреляна край сградата на Окръжния съд; в „Приморски“ – близо до Паметника на българо-съветската дружба – между бул. “Васил Левски” и ул. “113-та“ и ул “102-ра”; В „Младост“ – край скейт парка; В район „Вл. Варненчик“ – на паркинга край читалище “П. Р. Славейков”; В „Аспарухово“ – в двора на ОУ “Христо Ботев”.

Заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на Сovid-19 няма да има празничен концерт в новогодишната нощ на пл. “Независимост”, съобщават от дирекция „Култура и духовно развитие“.

Related Articles

Център за екологично строителство правят в с. Долни Раковец

Учебен център в сферата на екологичното строителство ще бъде изграден в радомирското село Долни Раковец. Професионалисти, ентусиасти и доброволци от цялата страна ще стартират...

Кв. „Стадиона“ в Асеновград вече има своя „Ротари парк“

Новият квартал „Стадиона“ в Асеновград вече има и първата си детска площадка и парково пространство около нея. Този кът за отдих и забавления на...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ