С малко украса и дребни аксесоари може да превърнете дома си в най-романтичното място за празника              

20-1Малки детайли в интериора могат да превърнат жилището ви в уютно и романтично място за Свети Валентин, без значение дали любовта, или виното ще бъде източникът на опиянение в специалната вечер. Дори и да не разполагате с много свободно време, дребни предмети и аксесоари ще ви помогнат да отбележите празника на любовта със стил.

20-19

20-10Спалнята е едно от ключовите помещения, които трябва да бъдат украсени подобаващо. Най-лесният начин е да я декорирате с гирлянди, панделки и възглавници на сърца. Осветлението също играе важна роля при определянето на настроението в една стая. Специфичното тук е, че не всеки може да добави регулирано осветление за един ден, така че, ако вашият дом не е предварително оборудван с такова, 20-11преминете на следващ вариант. Ароматите са прекрасен начин да добавите нежност към стаята. Може да го направите с добавянето на ароматни свещи, което, от своя страна, е две в едно. За разлика от общоприетото схващане обаче флоралните аромати невинаги са най-добрият избор. Може да използвате миризма, която ще върне спомени от онези ранни мигове и първи срещи, изпълнени с трепет и емоция.

20-20

За празничната украса е добре да вземете решение за цветовата схема, която ще следвате, а тя зависи от декора на цялото помещение. 20-14Помислете и за цветовете на различните елементи, като мебелите, завесите и цвета на стените. Единственото важно условие е те да подхождат на цялостния интериор и да го допълват. Разбира се, когато става дума за Свети Валентин, класическият избор на цветове е в червената, розовата или бялата гама. Можете да използвате и жълто, ако вечеряте в компания – това е цветът на приятелството. На входната врата или в антрето можете да закачите празничен венец от свежи цветя или ръчно изработени сърца.

20-21

20-2Обикновено фокусът на масата традиционно пада върху букета с рози, но този път можете да изместите акцента върху десерта. Шоколадов фонтан с ягоди или голяма стъклена купа, пълна с розови, бели и червени бонбони, със сигурност бързо ще станат център на вниманието. Целувките също са чудесно тематично попадение за масата за Свети Валентин. А за още по-празнична атмосфера можете да посипете конфети или розови листенца по масата. Платнените салфетки създават усещане за лукс. Те могат да бъдат както тематични, така и в един цвят, който да не натоварва с излишни елементи декорацията за празника. Не забравяйте и за още един задължителен елемент – бутилката с хубаво вино.20-6

Уверете се само, че украсата, която използвате, не е твърде висока и не пречи на гостите ви да достигат всички кътчета на масата.

Ако вечерята е романтична, можете да поставите много свещи и да приглушите основното осветление.

А20-16ко организирате вечеря за Свети Валентин за много хора, може би е добре да помислите да сложите на масата и табелки с имената на гостите. За тях използвайте готови шаблони или ги поръчайте в някоя печатница. Ако на партито предвиждате да има отделна маса за деца, тя също трябва да е аранжирана с внимание, дори за нея може да се наложи да помислите повече. За разлика от основната маса, тя ще бъде повече за забавление нанай-малките, отколкото за хранене. Затова се постарайте, освен всичко друго, да има и книжки за оцветяване или подложки от хартия, върху които може да се рисува. 20-13Подсигурете и различни играчки или захарни фигурки, които стават за ядене. В центъра на детската маса можете да поставите бонбони като акцент на декорацията. Накрая добавете малко плюшени мечета и балони във формата на сърца и идилията ще е пълна и за малки, и за големи.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си