Събарят 55 незаконни постройки в Стара Загора

0

 Започна премахването на 55 незаконни къщи в старозагорския кв. “Лозенец”. Целият процес по събарянето на постройките ще продължи месец, като теренът ще бъде изравнен и почистен. Действията по отстраняването на незаконните обекти бяха обсъдени на среща на кмета Живко Тодоров с ръководството на общинската администрация и представители на ОД МВР – Стара Загора.

“ Никой от самонастанилите се в ромския квартал не се е идентифицирал до момента като собственик на имот. Те не желаят диалог с общината, дори не знаем за колко души става въпрос”, коментира кметът.

Инж. Ангел Стоманярски, началник отдел „Контрол по ЗУТ“, поясни, че на всички самонастанили се в парк „Борова гора“ е бил даден 14-дневен срок за обжалване на заповедите за премахване, както и 30 дни за доброволно събаряне на постройките.

През май с декларация до кмета от Областния съвет на Камарата на строителите в България настояха да се изпълни закъснялото решение на градската управа за въвеждане на ред и спазване на законността не само в квартал „Лозенец“, но и на територията на цялата община.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си