Студенти от Лесотехническия университет в състезание за озеленяване

0

Най-добрият проект ще получи финансиране за реализация в столицата

„ИНОЕЪР“ е проект, който дава възможност на студенти от Лесотехнически университет да работят по реален казус. Столична община предлага те да разработят проект за зелената площ край новоизградената разширена част на бул. „Тодор Каблешков“.

Проектите следва да включват растителност, която най-ефективно пречиства въздуха, подпомага опазването на местното биоразнообразие, лесна е за поддържане, предизвиква целогодишен интерес и е достъпна като цена. Целта е да не се повтарят типичните декоративни видове, а да се реализират иновативни екологични идеи. Студентите ще се включат и в засаждането на растителността.

Жури с представители на Лесотехнически университет, на Асоциация за развитие на София и Столична община от дирекция „Зелени системи“ и дирекция „Транспорт“ ще изберат печелившия проект, който ще получи финансиране.

Състезанието се организира от Асоциация за развитие на София и Столична община и се провежда в рамките на проекта „ИНОЕЪР“, първият и единствен засега проект от България, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“.

Представянето на студентските проекти се предвижда да е в рамките на месец май в Лесотехническия университет.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си