Строят нов подлез в кв. „Грамада“ в Благоевград

0

Нов подлез предстои да бъде изграден в благоевградския квартал „Грамада“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Изпълнението на дейностите по обекта, ще започне след сключване на договор с ДЗЗД „Грамада строй“.

Със строителството на съоръжението ще бъде решен един от основните проблеми за жителите на квартала от десетилетия насам. Ежедневно през жп прелеза преминават хиляди автомобили и пешеходци, което освен неудобства, създава и предпоставки за ПТП.

Прокарването на подлез под жп линията не само ще подобри безопасността на движението в района, но и ще оптимизира автомобилния трафик, който се накъсва от честото пускане на бариерите за преминаване на влакове, уточняват от общината.

Строителството ще се финансира по проект „Интегриран градски транспорт на Благоевград“, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”, приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си