16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Строят нов мост в с. Първенец. Движението към Пловдив е по обходни маршрути

Мостът над река Върлещица в родопското село Първенец е затворен за движение на моторни превозни средства и пешеходци. Причината е изграждането на нова стоманобетонна конструкция, с две платна, всяко по близо 4 метра дължина и нови пешеходни тротоари.

Обходният маршрут за леки автомобили до 3,5 тона е от посока Пловдив по ценралната улица „Съединение”, вдясно по улица „Васил Левски” и по селскостопанския път към река Върлещица през стоманобетонова батерия по път към улица „Синчец”. От посока село Храбрино и южната централна част на село Първенец се ползва отново улица „Васил Левски”, която е успоредна на реката. От съществуващия преди стоманен мост вдясно се достига до селскостопанския път.

За пешеходците също е определен алтернативен маршрут, който преминава успоредно на съществуващия в момента понтонен мост.

Движението на товарни автомобили над 3,5 тона е забранено още в края на минала година, когато изтече експлоатационният срок на временно поставеното съоръжение. Тежките камиони и автобусите преминават през селата Златитрап или Брестовица.

Мостът в село Първенец е най-пряката връзка между селата от Родопската яка и е активно ползват от работещите в промишлените зони край Околовръстното шосе на Пловдив. Инвестицията за реализацията на един от най-важните проекти за общината е близо един милион и 400 хиляди лева. Средствата са от отпуснати по време на служебния кабинет „Янев 1”.

Related Articles

Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата на Фреди Меркюри, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи агенция "Асошиейтед Прес“, цитирана от БТА. За имота...

Пловдив е лидер по брой търговски паркове

11 нови Retail зони са открити в България през 2023 г. Търговските паркове продължават динамичното си развитие. Статистиката сочи, че през 2023 г. са открити...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ