Строят буферен паркинг към метростанция „Васил Левски“ в столицата

0

2,2 млн. лв. инвестира столична община чрез Центъра за градска мобилност в изграждането на буферен паркинг към метростанция „Васил Левски“. Подземното съоръжение ще е с площ над 10 000 кв. м, в него ще могат да паркират 193 коли. Строителните дейности, които се извършват от „Калистратов груп“ ООД, започнаха през февруари.

При инспекция на обекта, който се очаква да бъде отворен в средата на октомври, кметът Йорданка Фандъкова заяви, че това е поредният буферен паркинг, който може да се използва по системата „Паркирай и пътувай“, свързана с „Метрополитен“. Оставянето на автомобила е напълно безплатно, ако бъде използван подземния влак. Съоръжението ще може да се използва и от гражданите свободно срещу заплащане.

СТАТИСТИКА

До настоящия момент са изградени пет буферни зони в София. Центърът за градска мобилност (ЦГМ) има задача за довършване на още три буферни паркинга – на бул. „Сливница“, на Централна гара и спирка „Надежда“ по старата линия на метрото. Тепърва се ще изграждат още три. Очаква се догодина да има още шест за общо около 1 200 места и всички те да се използват от хората, които идват от малко по-далечни разстояния с автомобилите си.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си