Навигатор Home » Инфраструктура » Строителството на новото рибарско пристанище край Варна започва през есента

Строителството на новото рибарско пристанище край Варна започва през есента 

17_Pristani6te.

Над 100 плавателни съда ще приема новото рибарско пристанище в местността Карантината край Варна. То ще бъде изградено по проект на Центъра по хидро- и аеродинамика към Института по металознание, съоръжения и технологии при БАН.

Ръководител на екипа, разработил проекта, е проф. д-р инж. Румен Кишев. Конструкцията, защитната стена и симулационният модел за вълновото натоварване са проектирани от инж. Красимир Маринов. Подводната хидрография и подробна снимка на морското дъно са дело на инж. Иван Добрев.

Община Варна ще реализира проекта по програмата „Морско дело и рибарство 2014-2020”. Стойността му е близо 16,6 млн. лв., като собственото финансиране от 8,5 млн. лв. вече е одобрено с решение на Общинския съвет в морския град.

Проектът предвижда пристрояване и надстрояване на съществуващото хидротехническо съоръжение, изграждане на нови пристанищни съоръжения за защита от ветрово и вълново въздействие, за обслужване на риболовни кораби и за първа продажба на уловите от прясна риба. Откъм брега ще има голяма рампа за колесари, за да влизат лодките в морето. Предвидени са още сервиз за ремонт на плавателните съдове и сграда на три нива с модерен архитектурен силует. Рибарското пристанище „Карантината” ще бъде най-модерното по Северното Черноморие и ще даде естествен завършек на Аспаруховия парк, който общината смята да превърне във втората Морска градина на Варна – с изграждането на алеи и места за отдих. На новия порт ще има място за пешеходци и разходки. Предвижда се строителството на съоръжението да започне след края на туристическия сезон и да завърши през 2020 г.

Отговор на Строителството на новото рибарско пристанище край Варна започва през есента

  1. AMANDA AFREDO

    заем! заем! кредит!!!Търсите ли за почтен и акредитирани частен заем компания, която предоставя заеми за живота възможност.Ние предлагаме всички видове кредити в много бързо и лесен начин, лични заеми, кола заеми, ипотечни кредити, Студентски кредити, бизнес кредити, инвестиционни кредити, дълг консолидация и много повече.Са били отхвърлени от банки и други финансови институции?Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Не изглеждат повече като ние сме тук, за да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото.Ние да кредитира средства на лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2 %.Няма осигурителен номер се изисква и не кредитна проверка изисква, 100 % гарантирана.Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние предлагаме надеждни и поддържащо помощ и ние ще се радваме да ви предложим един заем.След това ни изпратете имейл на: (amandaafredoloan42@gmail.com) да кандидатстват за заем

     

Добавете коментар