Строителството на „Арена Бургас” на финалната права

0

Зала „Арена Бургас” – най-големият инфраструктурен обект за морския град трябва да бъде завършен през 2020. Инвестицията е е 54 млн. лв., като това ще е най-голямата спортна сграда в страната с капацитет до 15 хил. души.

„Проектът има много голяма добавена стойност. Това не е просто едно спортно съоръжение, а цял комплекс с различни функции и открити пространства, които могат да се ползват едновременно“, обясни при старта на строителството проектантът арх. Ивайло Петков от студио „10 архитекти“. Той даде и пример – покривът на една от тренировъчните зали е предвиден като място за игра, каране на ролери или скейтборд.

Там има и двуметров батут в центъра (отдолу покривът на тренировъчната зала е като купол), върху който децата могат да се забавляват. В същото време всичко е така проектирано, че няма остри ръбове или опасност от спъване и нараняване.

Пистата за лека атлетика в новостроящата се зала ще бъде една от най-модерните на Балканите и в нея ще могат да се провеждат състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика и зимни спортове.

Освен технологични иновации, заложени в проекта, теренът около бургаската „Арена“ е замислен като обществена зона, предлагаща постоянно разнообразни активности.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си