Строители подхванаха надлез и мост в Пловдив, преасфалтират улици

0

Надлез „Скобелева майка” на изхода на Пловдив в посока Хасково е в ремонт. Строителните работи по съоръжението ще продължат до лятото на 2015 година. Пътният надлез не е ремонтиран, откакто е построен през 80-те години на миналия век. Той е затворен за движение от миналата година заради лошото му състояние. Съоръжението е стратегическо и е част от големия проект за входа на Пловдив от изток. През 2009 г. беше направен надлезът над железопътната линия и пътният възел при село Ягодово, като общо бяха инвестирани 11 млн. лв. Общият бюджет на ремонта на „Скобелева майка” е 4 млн. лв.

Продължава и реконструкцията и на ключовия за града бул. „Македония” в район „Южен”, където плановете са да бъде премахнат паважът и да бъде положена асфалтова настилка. Проектът включва изграждане на нови дъждоприемни шахти, тротоарни настилки, осветление, както и „джобове” за автобусни спирки. Заради асфалтирането, което трябва да приключи за 60 дни, е наложена промяна и в движението на автобусите на градския транспорт от и за район „Южен“, като са определени обходни маршрути.

Междувременно продължава и реконструкцията на моста на бул. „В. Априлов”. През август източното платно на моста беше ремонтирано и асфалтирано, като беше пуснато за движение на коли. Западното платно засега остава на дупки и със стар асфалт, но се очаква и неговият ремонт да започне, тъй като вече са предвидени средства за преасфалтирането му.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си