Столичният кмет внася пакет от законови промени за строителството на жилищни сгради

0

Внасям първия пакет от предложения за законови промени, с които да премахнем възможността за строителство на жилищни сгради, като се използват занижените изисквания за общежития, ателиета и апартаментни хотели.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук страницата си. По думите й целта е да се затворят вратичките в закона, които позволяват скриване на жилищни сгради зад фиктивни нежилищни сгради, при които нормите за отстояния и за брой паркоместа са чувствително по-ниски.

Освен проблем за градската среда така се създават и огромни проблеми на бъдещите собственици на апартаменти, които не могат да се регистрират и плащат такси по промишлени тарифи, посочва кметът. Тя е разговаряла с министър Петя Аврамова и зам.- министър Николай Нанков, с които ще разработят и внесат в парламента конкретните текстове за премахване на възможността за строителство на сгради изцяло с ателиета и продажба на самостоятелни обекти в сгради, които са предназначени за общежития и хотели.

Тези вратички в законите трябва да бъдат затворени, както затворихме и възможността за строителство без ограничение във височината в т.нар. ъглови имоти“, отбелязва Фандъкова.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си