11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Столична община търси замърсители по строителните обекти

Като етап от изпълнението на мерките за намаляване на замърсяването на въздуха в София, Столична община засилва контрола върху строителните обекти, информират от администрацията.

Зачестяват проверките на строителни обекти и на строителната техника, в това число товарните автомобили, които превозват строителни материали и отпадъци. От началото на годината са направени над 1900 проверки на строителни обекти и са съставени над 400 акта за нередности и замърсяване на зоните около строителните площадки.

От този месец екипи инспектират и качеството на дървата за отопление, които се продават. Направени са 25 проверки на търговски обекти съвместно с регионалната инспекция по горите. Разработен е стандарт за дървата, които се продават за отопление така, че при горене да замърсяват най-малко въздуха с вредни частици.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ