Навигатор Home » Екология » СТИМУЛ Фиданки срещу отпадъци получиха децата от Смядово

СТИМУЛ Фиданки срещу отпадъци получиха децата от Смядово 

Децата с желание се включиха в кампанията за предаване на ненужна хартия срещу фиданки за засаждане

Лилия ЦВЕТАНОВА

Над 800 кг непотребна хартия събраха деца от Смядово, община Шумен. За предадени 10 кг те получиха по едно дръвче от Държавно горско стопанство – Смядово. Кампанията се проведе в Седмицата на гората, като за втора поредна година учениците събират стара хартия за рециклиране.

В предаването на вторичните суровини се включиха възпитаниците на III-б клас от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в града и детските градини „Маргаритка” и „Щастливо детство“ от село Старо Оряхово. Към тях се присъединиха представители на община Смядово и други институции.

Участниците в кампанията получиха дръвчета от дървесните видове албиция, кестен, ясен, туя и златен дъжд. Идеята на акцията е чрез поощряване на опазването на околната среда да бъдат залесени колкото се може повече дръвчета. Главните организатори на инициативата – Михаил Андонов и Диян Славев , раздадоха над 70 фиданки и сертификати за участие на всички.

Екоакции през април имаше и в Шумен. Повече от 20 дръвчета бяха засадени в двора на СУ „Сава Доброплодни“. Учениците бяха подпомогнати в благородното си начинание от Североизточно държавно предприятие и Държавно горско стопанство – Шумен.

Добавете коментар