Стенопис на млади творци от 3 държави, засия на фасада на пловдивско училище

0

Ученици от специалността „Стенопис“ на Художествената гимназия в Пловдив участваха в международния проект CULPEER 4 CHANGE, финансиран по програма EuropeAID DEAR . Гимназистите съвместно с художничките Сара Йейтс от Англия и Фейт Атиено от Кения рисуваха в рамките на две седмици стенописна композиция на тема „Екология и защита на природата“. Творбата с размер 8х8 метра е върху фасадата на СУ „Свети Седмочисленици“ в район Тракия в Пловдив.

 

Талантите от гимназията твориха за първи път със специални спрейове върху стена и това им даде възможност да се запознаят с нови стенописни материали и техники. Паното акцентира вниманието на публиката към екологичните проблеми на съвремието и с естетичното си послание дава нов облик на сградата на СУ „Свети Седмочисленици“.

Официалното откриване бе в двора на училището, в присъствието на младите творци – дипломантките Габриела Радулова и Виктория Прустова, Калина Колева и Нели Шикова от 11 кл. и Ваня Пандърска от 9 кл. под ръководството на преподавателя по „Стенопис“ в НХГ „Цанко Лавренов“ Атанас Камешев, младата авторка Фейт Атиено от Кения и европейския творец от Англия Сара Йейтс.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си