Всеки апартамент в съоръжението е с уникален дизайн и разполага с гореща вана на открито

Едва ли някой турист, решил да посети столицата на Холандия, би допуснал, че може да отседне на пристанището в Амстердам. Не, няма нищо учудващо, когато разбере, че там е разположен един от най-атрактивните хотели в града. Става въпрос за 50-метровия морски кран, който е превърнат в елегантен хотел, предлагащ невероятни усещания и незабравими спомени. „Фаралда” се състои от три луксозни апартамента, като всеки от тях се отличава с уникален дизайн.

20-4 А „черешката на тортата“ за всяка една от стаите е гореща вана на открито. Въпреки че години наред никой не е мислел, че съоръжението може да бъде трансформирано и да привлича туристи, 250-тонният кран сега настанява елитни гости, които плащат невероятни суми на вечер, за да нощуват във въртящи се стаи. Според специалистите това е една от най-старите в света механични конструкции, датираща от 1951 г. След като кранът се амортизирал и спрял да работи, дълго време експертите умували какво да правят с него. Обсъждал са вариантът да бъде нарязан на скрап и да се унищожи. Но холандска компания решава да го реновира. Архитектите не пожалили сили и средства и предложили на местните власти да вдъхнат втори живот на съоръжението и да го превърнат в атрактивен хотел. Проектът получава зелена светлина и след полагането на нов фундамент и тригодишен ремонт кранът е превърнат в притегателно място за десетки чужденци. Обновяването е струвало на инвеститорите 3,15 милиона евро.

20-10

След години подготовка вече нямаше връщане назад. Никъде по света няма нещо толкова уникално, голямо и високо като този хотел. Това сложи край на борбата срещу разрухата на историческия пристанищен кран, споделя говорителят на хотела Едвин Корнман Руди. Освен изисканите ястия и пищните апартаменти хотелът разполага и с частен бизнес клуб, където международно ориентирани компании и акционери могат да се събират на заседания.

Залезът, който се вижда от местата за почивка, също не е за изпускане. Това е и причината в последно време „Фаралда” да се ползва с особена популярност и сред младоженците. Все повече влюбени двойки с месеци по-рано си резервират стаи, за да прекарат първата си брачна нощ на това разкошно място, изпълнено с романтика и незабравими усещания. За любителите на силните усещания пък хотелът предлага бънджи скокове с предварителен инструктаж и сертификат.

20-320-12

Огромният интерес към хотела мотивира холандските архитекти да разширяват този тип бизнес. Идеите за създаване на нови обекти от необичайни конструкции не само се увеличават, но и стават реалност. Вече са факт и новите разработки на дизайнерите – втори живот получиха отписан отдавна самолет в Стокхолм, както и старият затвор Het Arrestuis в Нидерландия.

20-7 20-5

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си