Със символична първа копка кметът д-р Атанас Камбитов даде старт на строителството на новия обект

Изграждането й е част от големия проект на общината „Благоустрояване на градската среда“

Стартира изграждането на най-дългата велоалея в Благоевград. Символичната първа копка на обекта направи кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който поздрави присъстващите и пожела успех на строителите. Отсечката ще свързва бул. „Св. Димитър Солунски”, ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Св. св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул. „Марица” до ул. „Иван Михайлов“.

„В рамките на седмица това е третият обект, на който правим първа копка. В момента имаме подписани договори, които се изпълняват, на стойност над 35 млн. лева, или 85% от предоставения ресурс по ОП „Региони в растеж“. Този факт е безспорно доказателство за високите обороти, на които работи община Благоевград. С изпълнението на обекта ще бъде облекчен трафикът в града и ще се осигурят условия за по-здравословен живот, каза градоначалникът.

В събитието се включиха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете на общината, екипът по проекта, представители на институции и граждани. Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда“ по ОПРР 2014-2020 г. С реализацията му се предвиждат мерки за подобряване на физическата среда чрез полагане на подходящи настилки, осигуряване на достъпна среда и интегриране на групите в неравностойно положение, както и повишаване сигурността и безопасността на движение. При преминаването на велосипедните алеи през кръстовища и входове съществуващата асфалтова настилка ще се запази и трасето за колоездачи ще бъде обозначено с маркировка. Предвижда се понижаване на съществуващите високи бордюри при преминаване на велосипедните алеи през кръстовища. Ще бъдат поставени нови кошчета, пейки и информационни табели. Съществуващата растителност ще бъде запазена, като се планира и допълнително озеленяване. Стойността на обекта е 830 152,42 лв., а срокът за изпълнение е 110 календарни дни.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си