11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Стартира обществена поръчка за технически проект за ремонт на надлез

Областно пътно управление – Стара Загора откри обществена поръчка за изработване на технически проект за ремонта на надлеза при км 0 на път ІIІ-5007 Ягода – Конаре, преминаващ над път І-5 Казанлък – Стара Загора. Съоръжението е част от пътен възел „Ягода“. То е в аварийно състояние и е с намалена носимоспособност поради разрушения по главните греди вследствие на удар от извънгабаритно преводно средство. Надлезът е с дължина 78 м, широчина на пътното платно е 10 м и два тротоара по 1,25 м.

Прогнозната стойност на поръчката е 66 924 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 90 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Целта на обществената поръчка е да се изработи технически проект за ремонтно-възстановителни работи на пътното съоръжение, гарантиращ технико-експлоатационни показатели, съответстващи на новите нормативни документи, носимоспособност и дълготрайност на надлеза, както и да се осигурят безопасни условия на движението и комфорт на пътуващите.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение.

Срокът за подаване на офертите в обществената поръчка е до 17 октомври 2022 г.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ