Навигатор Home » Региони » Старата баня в Бургас се превръща в модерен учебен център

Старата баня в Бургас се превръща в модерен учебен център 

Кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева инспектираха обекта

Реконструкцията на сградата напредва с бързи темпове

Ирина ГЕНОВА

В напреднала фаза е реализацията на проекта за реконструкция на старата градска баня до ОУ „Любен Каравелов”. Изпълнени са множество вътрешни ремонти и премахване на тонове отпадъци, едната фасада вече е готова. Старата сграда ще се превърне в модерен учебен център. Ще има многофункционална зала, кабинети по изкуства, информационни технологии и други видове занимания по интереси, компютърна читалня и електронна библиотека, а пространството около нея ще бъде благоустроено.

След завършване на ремонта ще се създаде капацитет за обучение и за извънкласни дейности на учениците, които се обучават в училището.

Около 700 000 лв. е финансирането за ремонта на старата баня до ОУ „Любен Каравелов” в Бургас, съобщи инж. Мирослав Жеков, ръководител на проекта.

От 8 години бургазлии, живеещи в района, с основание заливаха с жалби кмета и администрацията, тъй като неизползваемата сграда се беше превърнала в ужасна инфраструктурна язва. Вътре редовно се настаняваха клошари и наркомани, които замърсяваха, регистрирани бяха и различни криминални инциденти.

Община Бургас още преди няколко години спечели проект и финансиране за преустройството и по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Той обаче беше прекратен заради гласуваната от местния парламент декларация за арменския геноцид и реакция от страна на югоизточната ни съседка.

Впоследствие община Бургас успя да се възползва от друга възможност и осигури финансиране от ОП „Региони в растеж”.

 

 

Добавете коментар