Навигатор Home » Икономика » „Стандарт енд Пуърс“ повиши кредитния рейтинг на България

„Стандарт енд Пуърс“ повиши кредитния рейтинг на България 

18-LIHVI-2

Анализаторите очакват стабилният икономически растеж на страната да продължи

Международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ повиши перспективата на страната ни от стабилна на положителна. Агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България ‘BBB’ в чуждестранна и местна валута със стабилна перспектива.

Положителната перспектива сигнализира за успешно подобряване на финансовите условия, както и за засилване на фискалните и външните буфери в страната. Анализаторите от S&P Global Ratings очакват стабилният икономически растеж да продължи в съответствие с възходящата динамика на износа и благоприятните условия за кредитиране. Нетният държавен дълг ще продължи да намалява през 2018 г., за четвърта година поред. Външната задлъжнялост е оценена като ниска и текущата сметка ще остане на излишък. От агенцията изразяват очакване, че продължителността на политиката ще бъде гарантирана дотогава, докато управляващата коалиция в страната e стабилна.

Според S&P Global Ratings основните фактори, които биха довели до повишаване на кредитния рейтинг на България през следващите 12-24 месеца, включват продължаващото намаляване на необслужваните кредити в банковия сектор, съчетано с допълнителен прогрес от нарастване на кредитирането за подпомагане на икономическия растеж.

Отговор на „Стандарт енд Пуърс“ повиши кредитния рейтинг на България

  1. Ordercustomessay

    Smithe100, thanks so much for the post.Much thanks again. Really Cool.

     

Добавете коментар