Стадионът на Арсенал вече се захранва изцяло с възобновяема енергия

0

Един от най-популярните футболни клубове в Англия – Арсенал, инсталира на стадиона си в Лондон 3-мегаватова система, която може да съхранява енергия, достатъчна да захранва Emirates Stadium в продължение на цял футболен мач, предаде CNBC.

Първоначално, от капацитета на батерията ще бъде използван само 2 MW, докато остатъкът ще влезе в употреба през следващото лято.

Арсенал има партньорство с компанията за възобновяема енергия Octopus Energy от 2016 г. Днес клубът разчита на 100% зелена енергия, набавяна от соларни ферми и съоръжения за биохимическо разлагане. „Това е голяма крачка напред към целта да бъдем ефективни в потреблението на енергия, като допринасяме за намаляването на въглеродния отпечатък на нашата организация“, казва Винай Венкатешам, управляващ директор на Арсенал.

„Ние сме захранвани със зелена енергия от 2016 г., благодарение на Octopus Energy, а батерията ще подкрепи усилията ни допълнително“, добавя той.

В допълнение на всичко това, Арсенал се опитва да пренесе операциите си на зелена територия и по редица други начини. 80% от отпадъците, оставяни след футболейн двубой на Emirates Stadium, подлежат на рециклиране. Всички хранителни отпадъци пък се доставят до съоръжения за биохимическо разлагане, където се превръщат в енергия. След сделка за 615 млн. евро Арсенал ще има едноличен собственик.

Щатският милиардер Стан Кронке ще придобие дела на руския магнат Алишер Усманов.

Въпреки че вятърната енергия е възобновяема, тя не предлага перманентен източник на захранване. Батерията, от своя страна, се превръща във важен елемент от системата на Арсенал, тъй като така съхранената енергия може да се използва, когато е необходимо.

На зелена енергия преминават редица големи спортни отбори. Един от тях е UCLA Health Training Center – тренировъчният център на баскетболния Лос Анджелис Лейкърс. Той се захранва с 456 соларни панела, които могат да проивеждат 24 хил. киловатчаса енергия на година, което е достатъчно да захрани 35 домакинства.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си