Община Благоевград вдига храм в двора на бившите казарми

0

Според кмета д-р Атанас Камбитов финансирането е осигурено на 100%

15-blagoevgradНай-късно до месец и половина община Благоевград очаква да получи от държавата акт за собственост на част от бившите казарми, съобщи кметът на областния център д-р Атанас Камбитов. Той уточни, че кметството има план за действие, щом влезе във владение на имота. Част от него е изграждането на нов църковен храм, за строителството на който вече има инвеститор. „Преди броени дни проведох разговори с Неврокопския митрополит Серафим, а и с Негово светейшество патриарх Неофит, от които получихме одобрението да направим първа копка на втория голям православен храм в Благоевград. За пореден път искам да кажа, че имаме подсигурено на 100% финансиране за изграждането му, средствата са от частен инвеститор“, каза кметът Камбитов.

Засега името на инвеститора остава в тайна по негово желание. Градоначалникът загатна, че става въпрос за позната личност, която е започнала развитието си от Благоевград и вече е популярна в цялата страна.

Справка в администрацията показва, че на 5 октомври 2012 г. община Благоевград е подписала споразумението със Строителни войски, а след 4 години вече са факт и строително-монтажните дейности на обекта.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си