19 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Според НСНИ: Само 1% от българите готови да купят имот онлайн

Само около 1% от българите оглеждат и купуват имоти онлайн. Това коментира пред БНР председателят на Национално сдружение „Недвижими имоти” (НСНИ) Добромир Ганев.

В България сме все още консервативни по отношение на извършването на сделките онлайн. Между 95 и 99% от потребителите у нас, които закупуват жилищни имоти, предпочитат да направят поне един оглед на живо. Това е логично, тъй като в този имот те ще прекарат дълъг период от живота си”, коментира Ганев.

Онлайн-сделките с имоти обаче не са нещо ново за България. „Такъв вид сделки се случваха най-много по времето на инвазията на английските граждани в периода между 2005 и 2009 година”, поясни председателят на НСНИ.

 

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ